Hi! Ik ben

Jojanneke Last

Personal trainer en Vitaliteitscoach

“Ik ben verliefd op het coachen van mensen die een manier zoeken om gelukkiger te worden in hun eigen lichaam en geest. Met FIT Progression help ik vrouwen elke dag op weg om zich weer lekker te voelen in hun lijf én hoofd!”

Ik weet hoe het is om vast te zitten. Hoe het is om elke dag te worstelen met jezelf, het voldoen aan de verwachtingen van je omgeving en de maatschappij. Jarenlang hield ik alle ballen hoog en ik was er goed in. Althans, dat dacht ik.

Ik stond altijd AAN. Vooral bezig zijn, van hot naar her rennen. En om mijn gevoel te onderdrukken vond ik in sporten en gezond eten een beste vriendin. Uiteindelijk hield het op en belandde ik in een Burn Out, gevolgd door een toxische relatie en ik raakte mijn bodem, keihard.

Ik kon er niet meer omheen, zo ging het niet langer. Mijn proces begon. Ik werd milder voor mezelf, leerde te bewegen en te leven vanuit groei. Sporten en eten werden weer leuk in plaats van een gefixeerde bezigheid en ook kon ik weer genieten van de dagelijkse dingen, van mijn lijf én van mezelf.

De kennis en ervaring die ik in deze jaren heb opgedaan, heb ik gebundeld in FIT Progression. Ik ben voor jou de coach, die ik zelf had willen hebben in mijn ‘zwarte’ periode. De coach die je een schop onder je kont geeft als dat nodig is. Die zegt waar het op staat. De coach die in je gedachtes en je gedragingen wroet en je aanzet tot actie zodat jij je doelen kunt bereiken.

Ik geloof en wéét dat jij je weer vrij kunt voelen. Dat je weer lekker in je lijf én in je hoofd kunt komen door meerdere wegen te bewandelen: gezonde voeding, beweging, ontspanning en mindset. Als al die factoren samenvallen, kun je afscheid nemen van vermoeidheid, overtollige kilo’s en de haat-liefde verhouding met je lichaam. Géén quick fixes. Niks ‘volhouden’. Maar een leefstijl en mindset van waaruit jij met een gezond, energiek en fit lijf weer kunt gaan LEVEN.

Mijn werkwijze

  • Vertrouwen is de basis. In jezelf, in het proces en in mij.
  • Ik ben een voorstander van ‘a long life learning’. Fouten maken we niet, we hebben leermomenten en daar spelen we de volgende keer op in.
  • Ik geloof in de basis: gezonde voeding, genieten van eten, pijnvrij bewegen en trainen, ontspanning, één zijn met je eigen normen en waarden en daar naar handelen.
  • Ik werk niet met schema’s. JIJ gaat met mijn hulp de leefstijl en een voedingspatroon in elkaar knutselen dat bij JOU past op de lange termijn.
  • Ik ben spontaan en volg altijd mijn gevoel. Het kan maar zo zijn dat je in je sportkleding aan komt voor een training en je vervolgens op de behandeltafel belandt voor een meditatie.
  • Ik hou van humor en een beetje gezonde zelfspot. Lachen is tenslotte ook gezond.
WIL JE MET MIJ WERKEN?

Als je met Jojanneke een traject aan gaat zal je merken dat het niet voelt als je personal trainer.
Jojanneke is meer als een grote steun en waar nodig, helpende hand, iemand die je op kan vrolijken zelfs wanneer je denkt dat dat niet mogelijk is en die tegelijkertijd er ook voor zorgt dat je doelen wel gehaald worden.
Groot of klein. Alles telt. Dat is wat ik zo waardevol vind. Je moet niks, maar alles mag. Als het maar goed voelt. Werken met Jojanneke is zo’n ervaring in je leven waarvan de momenten je altijd bij zullen blijven
en waar je ook vele jaren later nog echt iets aan hebt.

Gabriëlle

Hier hoor je elke week hoe ik over FIT zijn denk