Mom's & Mini's

Veilig en verantwoord trainen tijdens en na de zwangerschap met het gecertificeerde powermama programma!

pijl

Hi Mom (to be)!

Wil jij..

Fit en energiek zwanger zijn ?

Je fysiek en mentaal sterk voelen?

Je goed voorbereiden op je bevalling en het herstel daarna?

Lekker blijven sporten zodat je zo sterk en fit mogelijk aan je bevalling begint?

Ervaringen uitwisselen met andere moeders?

Je zelfverzekerd voelen en vol positiviteit het moederschap tegemoet gaan?

Maar wil je ook..

Zo veel mogelijk voorkomen dat je fysieke klachten krijgt zoals bekkenpijn of andere kwalen?

Graag een gezond gewicht behouden en lekker in je vel zitten?

Lekker blijven trainen en je informeren over de fysieke veranderingen waar je rekening mee moet houden? 

Niet bang of onzeker zijn over je bevalling en meer zelfvertrouwen en rust ervaren?

Goed geïnformeerd zijn over je zwangerschap, de bevalling en je herstel?

SPORTEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP
FIT NA JE BEVALLING

Sporten tijdens en na je zwangerschap

Je kunt bij Mom's & Mini's terecht voor:

Veel vrouwen willen gedurende de zwangerschap blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn. Een zwangerschap en bevalling vragen echter heel wat van je lichaam. Het is dan ook verstandig om voldoende rust te nemen en het sporten tijdens en na je zwangerschap verantwoord aan te pakken.

 

Hoe doe je dat?

FIT Progression biedt in samenwerking met de PowerMama diverse PowerMama trainingsprogramma’s aan, speciaal voor vrouwen die willen sporten tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling.

Sporten zwanger

START CORE RESTORE CURSUS!

De eerste Core Restore Cursus staat gepland! 


Ben jij (recent) bevallen en wil jij het sporten weer oppakken. Vind jij het belangrijk de training weer rustig op te bouwen met aandacht voor herstel van de buikspieren, de bekkenbodem, houding en mobiliteit?

Dan is de core restore training de eerste stap op weg naar herstel.

In deze cursus komt aan bod:


  • We beginnen bij de basis, zodat jij vanuit een sterk fundament kunt doorbouwen.
  • We doen een diastasecheck, buikspieronderzoek en houdingsanalyse.
  • We trainen de buikspieren, bekkenbodem en hebben ook aandacht voor mobiliteit.
  • Hoe kun je sporten weer oppakken na de bevalling en wat moet je weten over je herstel.
  • Wat zijn alarmbellen en veel voorkomende klachten.

Plek voor 6 deelnemers per cursus. Je kunt deelnemen vanaf 5/6 weken na je bevalling. Deze cursus is inclusief 8 core restore sessies en 2 strippen voor de Bootcamp na afloop van de cursus. Baby’s welkom!

personal trainer kampen zwanger

Waarom sporten tijdens je zwangerschap?

Als je tijdens je zwangerschap of na je bevalling wilt sporten en niet weet waar je rekening mee moet houden, kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan.

Gemiddeld één op de vier volwassen vrouwen heeft last van klachten aan de bekkenbodem zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning en drie op de tien vrouwen houdt na de eerste zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren).

Bij meerdere zwangerschappen neemt de kans op een diastase toe. Een verzakking of prolaps is ook een nare klacht die kan ontstaan door verkeerd trainen.

Om dit te beperken hebben je buikspieren en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Als je buikspieren na de bevalling nog niet hersteld zijn of je bekkenbodemspieren nog niet sterk genoeg zijn is het van belang daar éérst aan te werken.

Tijdens de trainingen van het Powermama Programma wordt hier door middel van verschillende oefeningen aandacht aan besteed. Het doel van de trainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap en je na de bevalling klaar te stomen om (weer) deel te nemen aan reguliere trainingsprogramma’s.

Daarnaast laten we je kennismaken met CrossFit. Je hebt na afloop een goede basis opgebouwd op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen en je weet waar je op moeten letten tijdens het sporten. Zo beheers je een goede ademhaling, co-contractie spierkorset en heb je een goed bewegingspatroon.

Wat houdt het in?

Het trainingsprogramma richt zich op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. We starten met uitleg over houding, diastase en bewegingspatronen.

Ook bespreken we de zwangerschap en bevalling en de gevolgen die je daar van kunt ondervinden. We bekijken wat jouw sterke en zwakke kanten zijn en waar je meer aandacht aan kunt geven.

Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van grote spiergroepen en de bekkenbodemspieren. Dit alles door middel van functionele bewegingen. Ook maak je elke training kennis met CrossFit fundamental movements zoals air squat, front squat, shoulder press en deadlift.

Het PowerMama Programma is samengesteld door PowerMama en is afgestemd met een verloskundige en een bekkenfysiotherapeut. De trainingen worden gegeven door een gecertificeerde trainer die gespecialiseerd is in sporten tijdens en na de zwangerschap.

Ook is het PowerMama programma geaccordeerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Dan is Mom's & Mini's iets voor jou!

Sporten tijdens en na je zwangerschap

Voor wie?

Het PowerMama programma is voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die tot twee jaar na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. Vrouwen die al aan CrossFit doen of al enige tijd sporten, maar klachten ervaren aan buik, rug, bekken of bekkenbodem, zijn ook welkom om mee te doen.

yoga zwanger

Wat anderen zeggen:

Na mijn bevalling en keizersnede wilde ik op de juiste manier weer starten met sporten. Ik heb zelf ervaring met crossfit en fitness en zocht iemand die mij kon begeleiden in mijn herstel na mijn zwangerschap op dit gebied. Jojanneke is een gepassioneerde, deskundige en begripvolle coach en trainer. Er werd gekeken naar mijn diastase en ik kreeg een schema op maat, tussendoor werd ik weer gecheckt en kreeg ik weer een nieuw schema. De schema’s werden persoonlijk doorgenomen in de sportschool, waarbij ik veel feedback kreeg. Ik merk dat ik steeds sterker word en erg bewust ben geworden van mijn ademhaling en houding tijdens het trainen. Ik kan het zeker aanraden!
Anouk
Personal Training: Core Restore & Opbouwen na de Zwangerschap