Hoe word ik fit?

fit worden en fit blijven

Hoe word ik Fit?

Gefeliciteerd! 

Jij hebt besloten dat je fit wilt worden. 

Je bent het zat om je moe te voelen. Je zit niet lekker in je vel, je bent wat aangekomen, misschien wat humeurig de laatste periode. Je bent er klaar mee en hebt besloten om actie te ondernemen. Jij gaat aan de slag om fit te worden: sportschool abonnementje afgesloten en al het ongezonde eten in huis heb je gedoneerd aan de vuilnisbak. Dat is een mooi begin, maar wat komt nu?

Hoe word ik FIT?

Voordat ik je ga vertellen wat je moet doen om Fit te worden, moet je eerst iets begrijpen. Fit worden heeft tot op zekere hoogte niets te maken met gezonder eten en gaan sporten. 

‘Wat? Maar hoe word ik dan fit?!’ hoor ik je denken.

Kijk; als je onder ‘fit worden’ verstaat dat je een sixpack hebt, 200 kilo kunt squatten en 7 dagen per week in de sportschool rond hangt, dan kun je beter even verder googlen. In mijn ogen is dat namelijk alles behalve een fit bestaan, aangezien in dat geval alles om je fysiek draait. 

Fit zijn draait om balans. 

De balans tussen gezond en ongezond eten. De balans tussen sporten omdat het goed voor je gezondheid is en sporten omdat je niet weet hoe je met je emoties of vervelend situaties om moet gaan. De balans in je hoofd, tussen jezelf en je lichaam goed genoeg vinden of het hebben van een negatief zelfbeeld waardoor je lijf nooit perfect genoeg zal zijn. De balans tussen een groei-mindset, waarin je mag leren en ontwikkelen en een statische mindset, waarin je perfectionistisch en streng voor jezelf bent. Fit zijn draait om elke dag bewuste keuzes maken. De keuzes die goed zijn en voelen voor jou als individu en die bijdragen aan een gezond lichaam en een gezonde geest. 

Dus als je mij vraagt: hoe word ik fit? Dan is er maar 2 dingen die je hoeft te doen. 
1. Sta open voor verandering en 2. geef jezelf de tijd. Fysiek fit worden kun je vrij snel verwezenlijken. Maar fit worden zodat jij lekker in je vel zit en ook BLIJFT, daar is tijd voor nodig. Je moet namelijk aan iets veel moeilijkers werken dan aan een perfecte squat: je mindset, je eigen gedrag, je overtuigingen en je gewoontes.

Het is niet gewoon een knop omzetten

Juist niet zelfs. Want als je de spreekwoordelijke knop omzet, dan ga je vaak in de Alles of Niets modus. En vanuit die modus zijn we geneigd om te gaan diëten, heel hard te gaan sporten, alles verder te laten vallen en na een paar maanden (of weken) weer terug te vallen in dat wat je al deed. Niks gezonds aan. Niet voor je hoofd én niet voor je lijf. Neem kleine stapjes en als je ze onder de knie hebt, breid dan die stappen uit! 

Hoe word je fit?

Stap voor stap en op jouw eigen voorwaarden!
Leren hoe je stap voor stap fit kunt worden op je eigen voorwaarden?
Word lid van de Playground! 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *